Vaan Eysde tot de Mookerhei
Het Grote LVK Boek

Het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer is een begrip. In zijn bestaan is het LVK uitgegroeid tot hét grootste en meest invloedrijke carnavalsliedjesfestival van Limburg.
In 2012 bestaat het festival 35 jaar. Stichting LVK, L1 en RedFrock Publishing geven gezamenlijk een prachtig liedjes-, foto-, historieboek uit.
In Vaan Eysde tot de Mookerhei wordt de geschiedenis van het LVK verteld, van de initiatiefnemers en hun eerste ideeën om dit festival te gaan organiseren, van de oprichting van de Stichting LVK in 1977, van het groeiende enthousiasme vanuit heel Limburg tot en met de huidige uitgebreide organisatie en wijdverbreide ‘aanhang’ van het spektakel. En van de gevoelens die het Konkoer jaarlijks oproept.

Uiteraard zijn de teksten van alle winnende liedjes vanaf het eerste LVK in 1977 (“Vaan Eysde tot de Mookerhei”) tot en met 2011 opgenomen. De liedjespagina’s hebben we aangevuld met prachtig historisch beeldmateriaal.
Aan de hand van meer dan 300 kleurrijke foto’s, waaronder ruim veertig hartverwarmende panorama’s, laten we zien hoe de vastelaovend én het LVK in de ziel van de Limburger zijn verankerd, en hoe deze uit de Limburgse harten ontspringt.

Dit fantastische boek helpt u door de moeilijke tijden. Om de voorpret van de komende vastelaovend en het LVK nog meer toegankelijk te maken is met ingang van 11-11-2012 de prijs van het Grote LVK Boek verlaagd van € 29,95 naar € 19,95.
We komen u 10 euro tegemoet, dus wacht niet langer en bestel dit prachtige boek, het kost nu minder dan een meter bier!

216 pagina’s – meer dan 300 full color foto’s – 150 grams papier – liggend formaat 235x228 mm – harde kaft - € 19,95 Lees meer of bestel dit boek hier.

Vaan Eysde tot de Mookerhei Bestel

Rech oet de Ziel
Portrètte vaan de Mestreechter Vastelaovend

Rech oet de Ziel is een hartverwarmende beeldvertelling van het jaarlijkse volksfeest dat nergens in den lande zo intens en bijzonder wordt gevierd als in Mestreech.
In dit bloemrijke koffietafelboek spreken de beelden boekdelen. Uitbundige kleuren, prachtige schmink, heerlijke mensen. Opwindend is het oog van de ‘makers’ voor de kleinste details in zowel de aankleding van dit zalige volksfeest als van de afzonderlijke kostuums en uitdossingen, die de zuiderling juist hier op ongenaakbare hoogte zet. Hetgeen Vastelaovend maakt tot een warm en verbroederend feest: Rech oet de Ziel.

Vanaf 1946, het eerste jaar na de 2e wereldoorlog, heeft Mestreech jaarlijks één liedje uitgekozen dat Mestreechter Vastelaovend van dat jaar zou markeren. In dit boek vindt u, naast de foto’s van de hedendaagse Carnaval, alle 64 liedjes, van vroeger tot nu, op een rij. En we eindigen het boek met liedje nummer 65, hét ‘leedsje’ van 2010.

160 pagina’s - 65 liedjesteksten – 100 full color foto’s – 170 grams papier – liggend formaat 250x200 mm – harde kaft - € 29,95 – verschijningsdatum: 12-12-2009 Lees meer of bestel dit boek hier.

Rech oet de Ziel Bestel

Hondenperspectieven

Hondenperspectieven is een prachtig koffietafelboek met portretten van honden.
Vanuit, letterlijk en figuurlijk, het perspectief van de hond. De blikken van de honden tonen menselijke gezichtsuitdrukkingen, waarmee we het gevoel krijgen te begrijpen welke karakters ze hebben en wat ze voelen. Hondenperspectieven laat met een onalledaagse benadering het karakter van de geportretteerde hond zien, verteld door zijn of haar eígen blik in de camera. Het is een direct en opwindend boek dat een gevoelvol beeld schept van de meest voorkomende huisviervoeter ter wereld.
(verwachte uitgave)

Hondenperspectieven

InnerCity Notes

InnerCity Notes is een adembenemend kunstfotoboek over rasmuzikanten die hun leven hebben ingericht rond muziek maken. Hun instrument bespelen ze al hun hele leven. Ze kennen het als hun broekzak, ze zijn ermee vergroeid.
De straat is hun podium. Barcelona, London, Parijs en Rome vormen het imposante decor van hun adoratie en passie.
(verwachte uitgave)

InnerCity Notes