Vaan Eysde tot de Mookerhei - het Grote LVK Boek

Het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer is een begrip. In zijn bestaan is het LVK uitgegroeid tot hét grootste en meest invloedrijke carnavalsliedjesfestival van Limburg. In 2012 bestaat het festival 35 jaar.
In ‘Vaan Eysde tot de Mookerhei’ wordt de geschiedenis van het LVK verteld, van de initiatiefnemers en hun eerste ideeën om dit festival te gaan organiseren, van de oprichting van de Stichting LVK in 1977, van het groeiende enthousiasme vanuit heel Limburg tot en met de huidige uitgebreide organisatie en wijdverbreide ‘aanhang’ van het spektakel. En van de gevoelens die het Konkoer jaarlijks oproept.

Uiteraard zijn de teksten van alle winnende liedjes vanaf het eerste LVK in 1977 (“Vaan Eysde tot de Mookerhei”) tot en met 2011 opgenomen.
De liedjespagina’s hebben we aangevuld met prachtig historisch beeldmateriaal. Aan de hand van meer dan 300 kleurrijke foto’s, waaronder ruim veertig hartverwarmende panorama’s, laten we zien hoe de vastelaovend én het LVK in de ziel van de Limburger zijn verankerd, en hoe deze uit de Limburgse harten ontspringt.

Dit fantastische boek helpt u door de moeilijke tijden. Om de voorpret van de komende vastelaovend en het LVK nog meer toegankelijk te maken is met ingang van 11-11-2012 de prijs van het Grote LVK Boek verlaagd van € 29,95 naar € 19,95.
We komen u 10 euro tegemoet, dus wacht niet langer en bestel dit prachtige boek, het kost nu minder dan een meter bier!

Vaan Eysde tot de Mookerhei: 216 pagina’s – meer dan 300 full color foto’s – 150 grams papier – liggend formaat 235x228 mm – harde kaft - € 19,95

Bestel dit boek hier.

Vaan Eysde tot de Mookerhei Bestel

 

Rech oet de Ziel

‘Rech oet de Ziel’ is een prachtig fotoboek bomvol met portretten van Maastrichter vastenavondvierders, een lofzang en een ode aan de stad, de Maastrichtenaar en dit unieke en overweldigende feest.

Vanaf 1946, het eerste jaar na de 2e wereldoorlog, heeft Maastricht jaarlijks één liedje uitgekozen dat de Mestreechter Vastelaovend van dat jaar zou markeren. In dit boek vindt u, naast de foto’s van de hedendaagse vastenavond, alle 65 liedjes van vroeger tot nu, op een rij.
Lees meer of bestel dit boek hier.

Rech oet de Ziel Bestel