Rech oet de Ziel

‘Rech oet de Ziel’ toont op authentieke wijze prachtige portretten van de Maastrichtse Vastenavond. En de teksten van alle winnende vastelaovendliedjes
vanaf 1946 tot 2010.

Nergens wordt de Carnaval zo gevierd als in Maastricht. Met uitbundige kleuren, prachtige schmink, en een bijzonder oog voor detail. En met heerlijke mensen bij wie het feest in de genen zit. Een jaar lang overwintert het onder de huid, om in het vroege voorjaar te ontkiemen en vervolgens voor enkele dagen tot volle bloei te komen. Met kleuren die kunstenaars niet kunnen schilderen, geuren die niet te vangen zijn in een parfum en een spirit die door je lichaam giert.

Rech oet de Ziel 1959 Rech oet de Ziel 1976

'Rech oet de Ziel' is een indrukwekkend fotoboek bomvol met portretten van Maastrichtse Carnavalsvierders.
Het is een ode aan de stad, de mensen en het unieke en overweldigende feest. Naast de foto’s van de hedendaagse Carnaval, zijn alle 65 winnende Carnavalsliedjes-teksten vanaf 1946 tot en met 2010 op een rij gezet.
'Rech oet de Ziel' is een hartverwarmende beeldvertelling van de Mestreechter Vastelaovend en een document van een rijke muzikale historie.

“Dit prachtige boek is met liefde maar vooral met respect voor de Maastrichtse carnaval gemaakt“
- Patrick van de Weijer, Patrick d’n Ierste, Stadsprins van Groot-Maastricht 2009

“Dit boek mag eigenlijk in geen enkele boekenkast ontbreken”
- Nico Kempeners, Nico d’n Ierste, Stadsprins van Groot-Maastricht 1990

“Dit boek is een juweel!” - Jan Janssen, Jan d’n Ierste, stadsprins van Groot-Maastricht 1986

‘Rech oet de Ziel’ bevat 65 liedjesteksten en 100 full colour foto‘s. Het boek beslaat 160 pagina’s in een liggend formaat van 20 x 25 cm. Het is gedrukt op luxe 170 grams papier en heeft een harde omslag. € 29,95 (gratis verzending)

Bestel hier
Rech oet de Ziel 1953    Rech oet de Ziel 2007    Rech oet de Ziel 1946